Když jsme se před časem začali připravovat na příjezd Svatého otce do ČR, stejně jako řada dalších lidí jsem každé ráno dostávala SMS s myšlenkou Benedikta XVI. Některé z nich mě zaujaly a dotky se mne víc...

10. září

Láska je světlem, v zásadě jediným světlem, které stále znovu prozařuje temný svět a dává nám odvahu žít a jednat.

11. září

Víra proměňuje naši netrpělivost a naše pochybnosti v bezpečnou naději, že Bůh drží svět ve svých rukou i navzdory všem temnotám.

12. září

Láska k Bohu a láska k bližnímu se vzájemně prolínají. I v tom nejposlednějšímčlověku se setkáváme se samotným Ježíšem, a v Ježíši potkáváme Boha.

13. září

Čas modlitby věnovaný Bohu nejen neumenšuje účinnost a činorodost lásky vůči druhým lidem, ale ve skutečnosti je nevyčerpatelným zdrojem této činorodosti.

14. září

K utváření lepšího světa přispívá člověk výhradně tím, že koná dobro teď, osobně a se zanícením všude tam, kde je to možné.

15. září

Láska není pouze cit. City přicházejí a odcházejí. Zralost lásky se vyznačuje tím, že zahrnuje člověka v jeho celistvosti o jeho cit, vůli i intelekt.

 

21. září

Nikdo nežije sám. Nikdo nehřeší sám. Nikdo nebude spasen sám. Nikdy není zbytečně ani příliš pozdě na to, abychom se dotkli srdce druhého.

23. září

Člověk nezískává svou hodnotu tím, že se izoluje, ale tím, že navazuje vztahy s lidmi i s Bohem. Vztahy mají velký význam. To platí i pro národy.

25. září

Boží láska nám umožňuje, abychom den po dni vytrvali ve světě, který je nedokonalý, a nikdy neztráceli naději.