Jde na Tebe s přibývajícím sluníčkem jarní únava?

Máš pocit, že už Ti hrabe z práce do školy?

Nemáš na nic a na nikoho náladu?

Tohle Ti třeba pomůže pročistit hlavu...


 

 

  1. Aspoň hodinu se procházej na čerstvém vzduchu, štěkej na všechny procházející psy, vrkej na holuby a hlasitě se podivuj nad každým projíždějícím autem.
  2. Postav vysokou věž z dřevěných kostek a každý její pád komentuj slovy "Bum!" nebo "Bác!" Opakuj dle potřeby, přinejmenším aspoň desetkrát.
  3. Napodobuj zvuk vysavače a všech dalších domácích spotřebičů, které používáš.
  4. Vezmi si na čtení leporelo a hlasitě předčítej nebo zpívej příslušné říkanky a písničky. Prstem při tom ukazuj na postavy, o kterých je právě řeč.
  5. Přikryj si hlavu látkovou plínkou nebo jinou vhodnou pokrývkou a pomalu ji odkrývej se slovy "Bu-bu-bu-bu, kuk!" Opět několikrát opakuj.

 

Během několika hodin by se Ti mělo výrazně ulevit a snad znovu uvidíš svět nadšenýma dětskýma očima. Pokud při té příležitosti pohlídáš příbuzným nebo známým malé batole, aby si jeho maminka mohla chvíli odpočinout, můžeš si za dobrý čin vybarvit modré okénko :)

 

 

 

 

 

P.S.: Tento způsob relaxace je zcela nevhodný pro matky na rodičovské dovolené. Pokud se na přírůstek do rodiny teprve připravujete, doporučuji vyzkoušet i následující tipy.