"Dnes oběd v programu DOS" stálo na lístečku psaném maminčinou rukou, který jsem našla v kuchyni na stole, když jsem přišla domů z práce.


 

Maminka umí napsat e-mail, najde si na internetu dopravní spoje nebo ubytování na dovolenou, ale odborník přes současné ani starší počítačové programy tedy opravdu není. Stejně jako já...

Proto mě zarazil a pak i rozesmál ten vzkaz na stole "Dnes oběd v programu DOS - dodělej si sám" i s návodem pro brášky a pro tatínka, kde v lednici najdou maso a jak ho můžou na pánvičce upravit, aby měli co jíst k těm bramborám, co jsou uvařené v hrnci na sporáku.

Maminka trochu nestíhala, na odpoledne se chystala do Brna. Proto klukům a tatínkovi nechala na stole onen zmiňovaný lístek. Kromě toho některé jídlo přihřívané za moc nestojí a nejlepší je dát ho na talíř teplé ještě z pánvičky nebo z grilu.

 

 

 

Jídlo "v programu DOS" zařazuji na seznam zkratek používaných v naší domácnosti. "Brgul" čili bramborový guláš jistě znáte. Od kamarádů se ke mně dostal "prdopeč" - pro neznalé prášek do pečiva.

Jaké zkratky používáte doma vy?