Aneb z kroniky Vikingů v Osové Bítýšce.

Úryvky, jak si je zaznamenali do svých deníků moutničtí táborníci.


 

V sobotu jsme měli sraz u orlovny. Po napínavém čekání na autobus nás čekala unavující cesta. Po příjezdu jsme se ubytovali. Zabydlet se nám dlouho netrvalo. Většina z nás to tu zná. Následovalo rozdělení do skupinek a úvodní scénka. Pak jsme si vázali trička na batiku. Večer jsme se dozvěděli téma tábora Vikingové.

 

  

 

V neděli jsme měli k snídani chleba s marmeládou. Následovala slavnostní mše svatá a po příchodu jsme měli vynikající oběd. Knedlo-vepřo-zelo.

Po dobrém obědě jsme vyrazili do lesa nasbírat materiál na naše malé táboráčky. Naší skupině to moc nešlo, ale užili jsme si to :)

 

  

 

 

Pondělí

První probuzení nebylo moc příjemné. Na náladě nám nepřidalo, že jsme museli na rozcvičku. Tento den nás provází smůla. Nemůžeme vyhrát žádnou hru.

Dopoledne jsme se hezky zchladili vodou. K obědu bylo rizoto. Odpoledne jsme chodili po obci a vařili si svačinu.

 

  

 

Úterý

Celý den máme ohromné štěstí, vyhráváme hru za hrou. Snažíme se dohnat červené.

Na louce jsme hráli hru Brány a na zahradě potom Mince. Navečer jsme ještě barvili čarodějnice.

 

   

 

Ve středu jsme se ráno posilnili snídaní a vyrazili na celodenní výlet do Velké Bíteše. Cesta byla dlouhá.

Nejprve jsme jeli vlakem a potom už jsme museli šlapat pěšky. V našem cíli jsme měli mši svatou v kostele sv. Jana Křtitele. Po mši jsme se přesunuli na faru, kde jsme měli svačinu a odpočinek. Cestou nazpátek jsme hráli stopovanou, byla super. Jakmile jsme dorazili na faru, okamžitě jsme odpadli do postelí. Navečer jsme hráli noční hru plnou napětí. A plní dojmů jsme usnuli.

 

     

 

Čtvrtek

Probuzení do deštivého rána bylo náročnější, ale zvládli jsme to. Soutěžili jsme o to, kdo postaví co nejhezčí zámeček z přírodních materiálů s křížem v okně. Stavění nám ale překazil déšť. V suché faře jsme si zahráli běhací hru; úspěšně se nám podařilo málem zbourat faru :) K večeru jsme měli velkou show, na kterou se nikdo moc netěšil.

Dnes se nestalo nic důležitého až na večer, kdy v soutěži Vikingové mají talent skončilo naše družstvo na posledním místě.

 

    
   

 

Pátek

Dopisuju kroniku a na nástupu ji odevzdám.

V pátečním (předposledním) dni jsme se vzbudili, pomodlili a najedli a byla poslední závěrečná hra, kde nezáleží jen na tom, kolik má kdo bodů. Záleží také na strategii a na rychlosti.

Po závěrečné hře jsme se dodívali na poslední díl filmu a šli "do hajan".

 

       

 

V sobotu po ranní modlitbě a po snídani jsme si uklidili a jeli domů.