Milá Liduško, 

posíláme Ti pozdrav z naší ptačí zahrady a přejeme brzké uzdravení!

Meruňka a Slůně

 

Na mateřské dovolené mám spoustu času civět z okna: Než se Slůně nabaští a odbrkne, což se opakuje několikrát za den, pozoruji dění na dvoře, v zahradě i na obloze.


 

Kromě kosího páru ze sousedovic břečťanu, hejna sýkorek, které k nám denodenně lítají svačit na krmítko, a hrdliček, co si oblíbily zábradlí na terase, k nám čas od času zavítá i strakapoud, aby pořádně proklepnul větve na meruňce.

Zcela výjimečně nás poctí svou návštěvou sojka s modravými peříčky. Mnohem častěji se však po zahradě batolil v zimě houf černých slepic - vran, co se zobany rýpou v trávníku nebo na cestičce louskají kradené ořechy, a teď na jaře kosů, co se pasou na žížalách.

 

Příroda pták zvíře zvěř a rostlinstvo zobák Černá červenka fauna pěvec obratlovců pěnkava kos skřivan Lejskovití prohlížení pták Emberizidae Cinclidae slavík strnad zahradní

 

Nedávno se mihla přes plot tmavě hnědá veverka a v zápětí začala na sousedovic třešni dvoubarevná honička, když si ke hře přizvala svou rezavou kamarádku.

Občas na obloze zakrouží dravec nebo s kejháním táhne k rybníku hejno hus. Díky Slůněti mám čas koukat, co kde lítá, a radovat se z obyčejných maličkostí, jako jsou sýkorky na krmítku nebo kos cachtající se v kalužině.