Minulou neděli jsem slavila narozeniny. Ale jak se v posledních třech letech stalo už téměř pravidlem, dárky od manžela dostávám postupně a nečekaně většinou po celý narozeninový týden. Tu dodavatel či pošta pozdrží dodání, nebo se naopak nachomýtne Lukimu do cesty něco neplánovaně.


Jako třeba voňavé šťavnaté meruňky ze Zelného rynku, když se tuhle vracel z oběda. Moc ráda tu nakupuji zeleninu, ovoce i květiny, ale co jsme se Slůnětem doma spolu, do města na nákup se dostanu spíš výjimečně. A po pravdě řečeno mi hluk moravské metropole zatím vůbec nechybí. Postrádám jen pravidelné návštěvy u sestřiček pod Petrovem a občasné výlety za kulturou. Ale čas na obojí opět přijde, jen co Slůně trochu povyroste. A o to je mi teď vzácnější ovoce z rynku místo toho ze supermarketu nebo návštěva hradu, synagogy či zámeckého parku jako teď o volných květnových a dubnových dnech. Ještě že Slůně rádo cestuje vlakem.

Posledních pár měsíců jsem žíravina na sladké - spadeno mám hlavně na kvalitní čokoládu, ale ořechy všeho druhu taky nejsou k zahození. A stejně ve velkém hltám ovšem i beletrii. Mám podezření, že obojí je způsobeno častým krmením Slůněte. Proto mi udělala velkou radost dvojitá porce čokolády. 

Není hořká čokoláda jako Hořká čokoláda. Čtenáři Hanky Piknerové mi zajisté rozumí. Dostat k 75% Lindt ještě fejetonovou prvotinu mé oblíbené autorky je blaho dvojité. Pochoutky v celofánu mi i po týdnu ještě kousek zbývá; tu papírovou jsem zkonzumovala neprodleně.

 

V ní jsem také narazila na báječnou definici toho, co je to normální. "Normální znamená, když je něco, jak má být," vysvětluje maminka malé Adélce. Z Adélky se stala za třináct let od vydání téhle knížky vysokoškolačka a jsem moc ráda, že jsem se s ní mohla seznámit osobně, když po čtyři roky sedávala v prostřední lavici před katedrou. Jako bonus mám většinu knih podepsaných přímo od autorky a mohu potvrdit, že úsilí, které paní Pinknerová věnovala výchově svých dcer a rodině, se jí vrátilo vrchovatě.

Můj narozeninový týden byl letos ještě lepší než normální :) Ve váze se dosud skví kytice gerber, Slůně si celý narozeninový den krásně hrálo, baštilo, když mělo baštit, a spalo, když mělo spát, a jako bonus jsem koncem týdne dostala dvě půlkilovky těch nejlepších ořechů. To víte - dodavatelé...