Včera mělo naše Slůně zajímavou návštěvu. Přijela čtyřletá E. s maminkou K. a přivezla je babička Š., která jela k doktorovi na kontrolu s prababičkou F. 

Nutno dodat, že babi F. je ve svých sedmdesáti čupr ženská, co pro naše Slůně vlastnoručně na zahradě pěstuje mrkev, rajčata, dýně, brambory, červenou řepu a vím já, co ještě... Když vcházely do dveří, vypadalo to, že přijela zásilka ze zelinářství.

 

Výsledek obrázku pro zelenina

 

Prostě si "holky" udělaly nefalšovanou dámskou jízdu. Než babi F. udělali v nemocnici rozbor krve, byly se všechny projít na přehradě, aby netrávily letní dopoledne v nemocniční čekárně, a poté, co se babi F, dozvěděla dobré zprávy, výletní den završily u nás v bazénu.

 

 

Tak přemýšlím, že se to zas tak často nevidí, takový vícegenerační výlet. Je pravda, že když s pěti sourozenci mé maminky jezdívala ještě na dovolenou má osmdesátiletá babička, pokoušel se pro ně strýc na kterémsi hradě domluvit rodinné vstupné - že to je maminka se svými dětmi. 

Tuším, že to neukecal. Ale moc si to tenkrát užili, že oni - sami už dědci a babičky - můžou jet na dovolenou se svou maminkou.

 

Výsledek obrázku pro čtyřgenerační
foto: Radovan Chvíla