Loni takhle koncem léta, začátkem podzimu se mě nezávisle na sobě několik zvídavých duší ptalo, jestlipak naše prvorozené (ani ne roční) nebude (už konečně) mít sourozence. Dotazy přicházely vesměs elektronicky nebo telefonicky bez toho, aniž by mě tazatelka viděla a mohla posoudit moji postavu. 

Celkem jsem si užívala, že nejsem "chodící inkubátor" s nevyzpytatelnými výkyvy nálad a že "továrna na mléko" už má přes den i nějaké odstávky, jak Slůně objevilo pevnou stravu, a představa dalšího těhotenství mě nijak příliš nelákala. Po několikátém dotazu během jediného týdne mi došla trpělivost a svoji chuť poslat všechny tazatelky do háje jsem uspokojila alespoň tady

Než článek přišel na řadu k publikování, shodli jsme se s manželem, že jen těžko vymyslíme a naplánujeme optimální rozestupy mezi dětmi, že by Slůně nemělo do budoucna zůstat jedináčkem a že nejlepší bude, když nám to (opět) naplánují v nebi. Ovšem ani jeden z nás nečekal, že tahle "žádost" bude "vyřízena" tak rychle. Kdyby tímhle tempem pracovaly všechny instituce a úřady, mnohým čekatelům na stavební či jiné povolení by se velmi ulevilo :)

V nebi totiž, jak v našem případě bývá zvykem, to vzali s patřičným humorem. Takže můj do té doby bláznivý kojící anovulační menstruační cyklus obratem a "nečekaně" získal ovulaci a zanedlouho jsme se mohli těhotenským testem ujistit, že naše prvorozené v létě přestane být jedináčkem, pokud všechno dobře dopadne. 

Poctivě jsme to však několik měsíců tajili před celým světem. V mnohém nám napomohlo zimní oblečení a poté i omezené kontakty s okolím vinou koronakrize. Když jsme to na Apríla konečně oznamovali rodině, prarodiče z daleka to prý tušili už od Vánoc, zatímco prarodiče v našem domě zprvu nevěřili, že to není jen aprílový žert :)

Někdo prosí o děti řadu let a marně... Nebeské dodací lhůty, co se týče dětí, jsou však v našem případě až "pekelně" rychlé. A Pán Bůh nám tak už podruhé dal jasně najevo, že pro něho není nic nemožné, i když menstruační kalendář a lékařská věda tvrdí něco jiného.

Teď už jen prosíme o to, aby se druhé mládě ve zdraví a bez komplikací narodilo v ten správný čas. A aby sžívání celé rodiny a hlavně sourozenců proběhlo co nejlépe...