Včera jsme se Slůňaty celý den strávili v aquaparku. Ze začátku byli trochu zaražení a nejvíc se jim líbilo v malém bazénku se dvěma skluzavkami, kde kromě nich nikdo nebyl. Postupně se osmělili a nakonec vyzkoušeli snad všechny atrakce pro děti. Místo odpoledního odpočinku ve stínu pod stromem montovali lehátka a jediný, kdo by bez potíží usnul přikrytý osuškou, jsem byla já. 

Navečer jsme je téměř násilím vyhnali z vody a ve chvíli, kdy se převlékli z plavek a vykročili z areálu ven, je rázem rozbolely nožičky a půl kilometru domů (rozuměj do místa ubytování) bylo horší než křížová cesta. U večeře, čištění zubů a ukládání se na střídačku jeden nebo druhý, případně oba zasekávali. Prostě byli přetažení z přemíry zážitků a chybějícího poledního spánku.

 

Dnes jsme si naordinovali odpočinkový den. Ráno jsme nechali Slůňata do sytosti pohrát a vyrazili ven až po svačině. Půjčili jsme si šlapací “rikšu” a vyjeli na projížďku malebným okolím. Zbytek dopoledne Slůňata strávila na průlezkách.

Místo návštěvy restaurace jsme poobědvali bramboračku a obyčejné nudle s mákem, které jsem stačila na dvojplotýnce uvařit, a po obědě všichni na dvě hodiny vytuhli spravedlivým spánkem. 

Po svačině jsme měli v plánu návštěvu zoo koutku. Ale u vchodu nás zadržel automat na vstupné požírající pouze mince, a tak jsme neplánovaně “museli” rozměnit v cukrárně. S čokoládovými fousy od zmrzliny se nám konečně podařilo proklouznout do zoo koutku.

V ohradě nás vítali čuníci jak z pohádky o třech prasátkách. Ve vedlejším výběhu se trkali kozlíci s beranem a jedna koza akrobatka nám předvedla sestavu na plotě jak gymnastka na kladině. Poníci se nechali krmit trsy trávy, koza gymnastka loudila o listí ze stromu i o pohlazení. A jestli se o nějakých slepicích dá říct, že jsou krásné, tak to byly tyhle. Zvědavě se na nás přišli podívat i oslíci a lamy. Ve velké voliéře čiřikaly andulky a korely všech barev a o kus dál vrkali poštovní holubi. Slůňata nadšeně hladila a krmila stébly trávy všechny, co se nechali. ( A poník prý má zuby jak táta rovnátka ;)

K večeři jsme se vrátili plní zážitků, ale bez včerejšího vyčerpání. Mám dojem, že kopeček zmrzliny a zoo koutek za dvě eura udělal na Slůňata větší dojem než všechny včerejší atrakce aquaparku, kde vstupné stálo desetkrát tolik. A večer byl klid ;)