Letní úroda dětských přesnídávek se začala ztenčovat, a tak jsme přikročili k doplnění zásob. Ze zamrazených meruněk a mrkve a z jablek od babičky jsme zkusili oranžový experiment.

Chutná zemitěji než ta letní meruňková a taky z něj zbylo více "odpadu" po přepasírování, který však bylo škoda nezužitkovat. A tak se zrodil Sloní moučník.

 

 

 

Suroviny

1 dávka ovocného "odpadu"

1 dávka ovesných vloček namočených v mléce

skořicový cukr dle chuti

trocha dětské výživy na potření

 

 

 

 

 

 

 

Ovesné vločky jsem namočila do mléka a smíchala s ovocným "odpadem" a skořicovým cukrem. Hodily by se tam ještě i ořechy, ale s ohledem na roční Slůně jsem je raději vynechala. Vzniklou hustou směs jsem rozetřela do silikonové formy na koláč a dozlatova upekla v troubě. Ještě teplý moučník jsem potřela zbytkem čerstvé dětské přesnídávky, co už mi nevešel do skleniček.

Když jsem koláč po vychladnutí rozkrájela k svačině, Slůně se ho mohlo ujíst a ještě i po večeři si ukázalo, že si chce dát sladkou tečku.